Over Eveline

Ik ben Eveline, 32 jaar en ik woon samen met mijn vriend en dochtertje Amélie (juni ’20). Nadat ik in 2013 mijn rechtenstudie aan de Erasmus Universiteit afrondde, heb ik bijna 7 jaar in het bedrijfsleven gewerkt.

In 2018 werd bij mij PCOS geconstateerd. Ik was al bijna een jaar gestopt met de pil maar mijn cyclus bleef weg. Ook vervelende klachten die ik in de puberteit had, zoals een onrustige huid en stemmingswisselingen, kwamen weer terug.

In het ziekenhuis werd me verteld dat ik met een hormoonkuur kon starten als ik zwanger wilde worden. Maar ik wilde nu juist van die hormonen af! Uiteindelijk is het me, na een lange zoektocht, gelukt om door voeding- en leefstijlaanpassingen mijn hormonen weer in balans te krijgen en op de natuurlijke manier zwanger te worden.

Zodra ik me hierin verdiepte ging er een wereld voor mij open. Waarom weten zo weinig mensen wat de invloed is van voeding, stress en andere factoren op je hormoonbalans? Waarom krijgen we wel heel makkelijk medicijnen en hormonen voorgeschreven, maar worden we niet geholpen om de oorzaak aan te pakken? Met mijn kennis en ervaring besloot ik ook andere vrouwen met PCOS te willen helpen. Inmiddels heb ik de volgende orthomoleculaire opleidingen afgerond en kan ik zelf voeding-, leefstijl- en suppletie-advies geven:

  • Orthomoleculair Adviseur Basis (cijfer: 10)Ortho Health Foundation
  • Orthomoleculair Adviseur Gevorderd (cijfer: 9) Ortho Health Foundation
  • Orthomoleculair Specialist: Hormonen – Ortho Health Foundation
  • Energetisch Morfologische Bloedtest – Ortho Health Foundation
  • Behandelprotocollen: Hormonen & Vrouwenklachten – Ortho Health Foundation
  • Voeding & Hormonen – Ortho Health Foundation
  • EMB Therapeuten-opleiding – EMB test B.V. (dit is een verdiepende opleiding speciaal voor therapeuten die al met de EMB-test werken)

Ook ben ik als erkend kwalitatief orthomoleculair hormooncoach aangesloten bij beroepsvereniging CAT.

Met voedings- en leefstijlaanpassingen zat ik zoveel beter in mijn vel! Mijn cyclus kwam terug, mijn huid werd rustiger, mijn buik werd rustiger, ik had geen stemmingswisselingen meer en ook geen last meer van vermoeidheid en energiedips. Al vrij snel daarna raakte ik zwanger, zonder medische hulp. Symptoombestrijding, zoals medicijnen of de pil, is niet altijd nodig om van je klachten af te komen. Zodra je daarmee stopt komen de klachten vaak weer terug. Ik koos ervoor om blijvend de oorzaak aan te pakken. Wanneer je weet aan welke knoppen je moet draaien, wordt het “zelfgenezend vermogen” van je lichaam geactiveerd en verdwijnen veel hormonale klachten!

En dat gun ik alle vrouwen met hormonale klachten. Online vind je veel tegenstrijdige info: wat is nu wel gezond en wat niet? Mag ik niks lekkers meer eten? Moet ik 5x sporten per week? Moet ik elke dag een uur in de keuken staan om een “hormoonproof” maaltijd op tafel te toveren? Het antwoord is NEE. Het moet natuurlijk wel leuk blijven. Stress over eten of leefstijlaanpassingen is immers nog slechter voor je dan af en toe “slecht” eten.

Ik vond een fijne en haalbare manier om mijn hormonen onder controle te krijgen. Dat gun ik jou ook. Je hoeft niet met vage klachten rond te blijven lopen! Daarom ben ik Health Eve gestart. 

In de media

Ik ben als expert verbonden aan verschillende online platforms. Wil je nu al meer van mij lezen of horen? Check dan:

Gratis hormoontips in je mailbox? Laat hier je naam & e-mailadres achter:

Ik ben als erkend kwalitatief orthomoleculair professional aangesloten bij beroepsvereniging CAT